Külföld

Migránsok százait húzták ki a tengerből az olaszok

24.hu
24.hu

2016. 03. 29. 21:35

Ahogy javul az idő a Földközi-tengeren, egyre több menekült és bevándorló igyekszik átkelni Afrikából. Most is sokakat kellett kimenteni.
Korábban a témában:

Közel 1400 migránst mentettek meg a Földközi-tenger déli részein az olasz parti őrség és a haditengerészet hajói kedden – közölték tisztviselők. A parti őrség mintegy 780, míg a haditengerészet mintegy 570 embert mentett ki a tengerből. Emellett 730 migráns érkezett meg egy nagyobb hajó fedélzetén a szicíliai Pozzalo kikötőjébe. Őket az utóbbi napokban mentették ki a tengerről.

A migránsok nagy része feltételezhetően afrikai országokból származik, és Líbia partjairól vágott neki az Európába vezető útnak a Földközi-tengeren keresztül. Tisztviselők attól tartanak, hogy az idő javulásával a migránsok száma a tengeren is emelkedik. Több mint 1,2 millió közel-keleti, ázsiai és afrikai menekült és migráns érkezett Európába 2015 eleje óta – írja az MTI.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Rosztov-na-Donu, 2016. március 19.
Tûzoltókról a dél-oroszországi Rosztov-na-Donu repülõterén történt légikatasztrófa helyszínén 2016. március 19-én, miután leszállás közben a földnek csapódott, darabokra szakadt és kigyulladt a FlyDubai fapados légitársaság Boeing 737-800-as gépe. A balesetben a fedélzeten lévõ mind a 62 ember életét vesztette. (MTI/EPA)Orosz légikatasztrófa: nem a gép hibája okozta a katasztrófát
Brüsszeli robbantás: kevesebb a halálos áldozat