Nagyvilág

Egy szendvics miatt kitört tömegverekedéshez hívtak rendőröket

Egy házibulin kitört tömegverekedésről érkezett bejelentés a vasárnap, hajnali háromnegyed háromkor az indianai Valparaisoban. Több járőr érkezett hamarosan a megadott címre, ám ott semmilyen erőszakra utaló jelet sem találtak.

Tömegverekedés helyett egy italozó kiskorúaktól hemzsegő házibuliba csöppentek. A későbbi tanúvallomásokból a következőt derítették ki: egy húsz éves srác összeveszett egy másikkal egy szendvicsen, amit utóbbi nem volt hajlandó megosztani vele.

Ezt követően a balhé abból állt, hogy a srác sértődötten kiviharzott a szobából, és úgy bevágta maga mögött az ajtót, hogy annak betört az üvege. A buli házigazdája, egy 19 éves lány erre kétségbe esett: mit fognak szólni a szülők, ha ezt megtudják. Ekkor ő veszett össze a kár megtérítésén a sráccal, aki már amúgy is dühös volt a szendvics miatt.

Bár a vita nem fajult tettlegességig, egy gyengébb idegzetű bulizó felhívta a rendőrséget. Neki, majd a hatóság félrevezetéséért is felelnie kell majd. Kilenc, 17 és 20 év közötti társának (öt lány és négy fiú) pedig alkohol illegális birtoklásáért, és fogyasztásáért kell majd bíróság elé állnia (az Egyesült Államokban 21 év az alkoholfogyasztás törvényi korhatára.)

A buli azzal ért véget, hogy a kilenc, 18 év fölötti gyanúsítottat a megyei börtönbe szállították. Az egyetlen kiskorú, 17 éves elkövetőt szintén letartóztatták, de őt az anyja felügyeletére bízták.

(via NWI Times)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik