iszlam-allam(1)(210x140).jpg (Array)
Külföld

12 éves kislányokat ad harcosainak szexre az Iszlám Állam

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2016. 03. 13. 08:59

Újabb borzalmak derültek ki az Iszlám Államról.

Az Iszlám Állam (IÁ) fogamzásgátlásra és abortuszra kényszeríti a fogva tartott és folyamatosan megerőszakolt jazidi nőket, hogy ne legyenek terhesek és a harcosok “ellátása” biztosított legyen. A The New York Times több mint harminc olyan nővel beszélt, akiknek sikerült megszökniük a dzsihadisták fogságából.

A radikális szervezet sátánimádónak tartja a jazidiket. A mintegy félmilliós vallási kisebbség jelentős része földönfutóvá vált az észak-iraki, autonóm Kurdisztánban. Az IÁ mintegy ötezer jazidit ejthetett fogságba, közülük nagyjából kétezernek sikerült megszöknie. A lap egy nőgyógyásszal is beszélt, aki azon az iraki ENSZ-klinikán dolgozik, ahol a sorozatos nemi erőszak áldozatait, a kiszabadult szexrabszolgákat megvizsgálják és ellátják, s az orvos azt mondta: a nők mindössze öt százaléka volt terhes, ami a természetesnél jóval alacsonyabb arány.

Az Iszlám Állam nem is nagyon titkolja, hogy fiatal lányok és nők ezreit “hadizsákmányként” kezeli. A sok esetben alig 12 éves lányokkal rendszeresen “jutalmazzák” a harcosokat, vagy egyszerűen eladják őket szexrabszolgának.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Beomlott egy szénbánya Pakisztánban, többen meghaltak
German Chancellor Angela Merkel (L) is helped by her host Hungarian Prime Minister Viktor Orban (R) as she loses her pen during a joint press in the parliament in Budapest on February 2, 2015 during Merkel's firts visit to Hungary in last five years. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEKMerkelről is döntenek, de Orbánnak is fájhat