Külföld

„A muszlimoknak egyesíteniük kell erőiket”

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 03. 07. 07:35

A muzulmánoknak egyesíteniük kell erőiket a palesztinok érdekében, a muszlim országoknak az izraeli-palesztin konfliktus megoldásán kell dolgozniuk, nem pedig növelniük a gondokat, jelentette ki az indonéz elnök hétfőn az Iszlám Együttműködés Szervezetének (OIC) rendkívüli jakartai csúcsértekezletén.

Az egész világ aggódik a palesztinok helyzetének folyamatos rosszabbodása miatt, mondta Joko Widodo, hozzátéve, hogy Izrael „egyoldalú és illegális politikát”, folytat a palesztinok ellen.

Az 57 országot tömörítő szervezet soron kívüli csúcsértekezletének fókuszában a palesztinok helyzete és Jeruzsálem jogállása áll. (A palesztinok Kelet-Jeruzsálemet szeretnék megtenni leendő államuk fővárosává.) A konferencián a közel-keleti kvartett (az Egyesült Államok, Oroszország, az ENSZ és az Európai Unió) és az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagjai is képviseltetik magukat.

„Ha az OIC nem tud hozzájárulni a probléma (az izraeli-palesztin konfliktus) megoldásához, akkor az azt jelenti, hogy egy jelentéktelen szervezet”, jelentette ki az indonéz elnök.

Kommentek

2679300 07/30/2015 Syrian soldiers inspect the weapons and belongings of ISIS militants taken prisoner during the fighting in Syria. RIA Novosti/RIA NovostiRakkában fellázadtak a lakók az Iszlám Állam ellen
Hajnalig tárgyalt a német kancellár a török kormányfővel