Külföld

Agyonlőtte két társát egy békefenntartó katona Maliban

24.hu
24.hu

hírmunkás. 2016. 02. 26. 17:08

A csádi kéksisakos egy katonai parancsnokot és egy orvost lőtt le.

Az ENSZ mali missziója (MINUSMA) szerint a gyanúsítottat azonnal őrizetbe vették az ország északkeleti részén fekvő Kidalban lévő ENSZ-támaszponton.

A békefenntartók egyik névtelenül nyilatkozó illetékese szerint a csádi kéksisakos egy katonai parancsnokot és egy orvost lőtt agyon. Tettének oka egyelőre nem ismert.

A MINUSMA az egyik legtöbb áldozatot követelő békefenntartó misszió a világon.

Február 12-én fegyveresek és öngyilkos merénylők támadták meg az ENSZ kidali bázisát, aminek következtében legalább öt guineai békefenntartó meghalt és mintegy 30-an megsebesültek.

Mali északi részét 2012 márciusában iszlamista kormányellenes lázadók szállták meg, és az év végéig az ellenőrzésük alatt tartották. Egy francia vezetésű hadművelettel kiűzték őket onnan, de a fegyveres konfliktus nem szűnt meg, és a térségben maradt francia csapatok az ENSZ-erőkkel szövetségben azóta is próbálják stabilizálni az országot.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Generated by  IJG JPEG Library103 év börtönt kaptak a kislányok molesztálói
Bride Rie Oka (R) and her father Kazuyoshi Oka (L) arrive for a wedding ceremony at the Mitsukoshi department store in Tokyo on August 8, 2015. Mitsukoshi and bridal service company Minnano-wedding produced a non-religious wedding ceremony before some 500 shoppers at the department store.  AFP PHOTO / Yoshikazu TSUNO / AFP / YOSHIKAZU TSUNOVészesen fogy a japánság