hand on the steering wheel
Külföld

Halálra gázolta hároméves fiát az anyuka, amikor először vezetett autót

24.hu
24.hu

2016. 02. 16. 08:47

Nem indítanak eljárást a brit hatóságok egy 34 éves anyuka ellen, aki még tavaly júniusban halálra gázolta hároméves fiát a család norfolki otthonánál – derült ki a haláleset kapcsán hétfőn tartott bírósági meghallgatáson. Lyndsay Turner vezetni akart megtanulni, amikor elütötte gyermekét. A fiút  apja azonnal kórházba szállította, de az orvosok már nem tudták megmenteni az életét.

A beszámoló szerint a hároméves Liam Turner a nővérével játszott Watton városában található otthonuknál, amikor anyukája elgázolta. A nő a bíróság előtt elmondta: férjét kérte meg, hogy tanítsa meg vezetni, és csak egy kis utat akart megtenni egy parkolóig, amikor megcsúszott a lába a pedálon, és az autó váratlanul meglódult.  Ez volt az első alkalom életében, hogy autót vezetett.

Liam elgázolását végignézte apja, aki kívülről instruálta feleségét, és hiába kiáltott feleségének, hogy álljon meg. Egy szomszéd elmondása szerint Liam erősen vérzett, miután a 37 éves Stephen kihúzta az autó alól. A férfi autóba pattanva azonnal kórházba vitte fiát, és útközben intett le egy mentőautót, hogy segítsenek.

A gyereket végül mentőhelikopterrel szállították Norfolk és Norwich Egyetemi kórházba, de már nem lehetett megmenteni az életét. Liam súlyos fejsérülést, valamint maradandó agykárosodást szenvedett, és a kórház sürgősségi osztályán halt meg.

Bár az anyuka közúton vezetett jogosítvány nélkül, az ügyészség nem emelt vádat az anyuka ellene a baleset miatt, mert az eljárás nem szolgálná a közérdeket.  A házaspár nem nyilatkozott a sajtónak a bírósági meghallgatás után.

Kommentek

Jaroszlavl, 2016. február 16.
A rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma által közreadott képen mentõk a romok között 2016. február 16-án, miután hajnalban gázrobbanás történt a Moszkvától mintegy 250 kilométerre északkeletre fekvõ Jaroszlavl egyik lakótelepi lakásában. Három ember életét vesztette, négyet kórházban ápolnak, és félõ, hogy többen a romok alatt rekedtek. (MTI/EPA/Rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma)Gázrobbanás Oroszországban, több halott
Bangkoki robbantás: megkezdődött a per