Külföld

A magyarok közt a legnagyobb az illegálisan maradók aránya Amerikában

24.hu
24.hu

2016. 02. 04. 09:58

A vízummentességi szabályok alapján 90 napig lehet maradni, de erre sokan nagy ívben tesznek. Pedig őrizetbe is vehetik őket.

A vízummentességet élvező országok lakosai közül a magyarok aránya a legnagyobb azok között, akik a megengedettnél tovább maradnak az Egyesült Államokban – derül ki az amerikai Belbiztonsági Minisztérium adataiból, melyeket a HVG.hu idéz.

A magyar állampolgároknak 2008 óta nincs szükségük vízumra, ha Amerikába utaznak és 90 napnál nem maradnak tovább. 2014 és 2015 ősze között 76 ezer magyar utasnak kellett elhagynia az Egyesült Államokat a határidő lejárta miatt, de 356-an ezt késve tették meg, 1860 esetben pedig nem tudják, hogy az utas valóban elhagyta-e az országot.

A magyarok után a szlovákok, chileiek, görögök és portugálok lépték túl legnagyobb arányban a 90 napot – a vízummentességet élvező országok közül. Az összes országot figyelembe véve viszont a mexikóiak és kanadaiak maradtak leginkább illegálisan az országban.

Aki az engedélyezett időkeretnél tovább marad, azt az idegenrendészeti hatóságok őrizetbe vehetik.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 29.
A főváros egyik legdrágább környéke a Duna partján épített Xlll. kerületi Marina Part. Ennek oka az, hogy kizárólag új építésű lakásokat találunk a környéken.
MTVA/Bizományosi: Balaton József 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.