Putyin az orosz cselgáncsválogatottnál
Külföld

Putyin keresztbe fekszik a szíriai békefolyamatoknak – állítja a brit diplomácia

24.hu
24.hu

hírmunkás. 2016. 02. 02. 06:53

Vlagyimir Putyin orosz elnök akadályozza a szíriai polgárháború lezárására irányuló nemzetközi erőfeszítéseket – mondta a brit külügyminiszter.

Minden, amit teszünk (Szíriában), azt az oroszok aláássák.

Az oroszok azt mondják, beszéljünk, és ők valóban beszélnek, beszélnek, beszélnek, de az a baj, hogy miközben beszélnek, bombáznak is, és támogatják Aszadot

– jelentette ki hétfőn a szíriai határtól mindössze tíz kilométerre délre fekvő jordániai Zaatari menekülttáborban Philip Hammond.

Hammond szerint Putyin csak szavakban törekszik a szíriai politikai rendezésre, mivel az Aszad-ellenes erőknek azt a részét is támadja, amely a Nyugat szerint a jelenlegi elnök távozása után kezébe vehetné az ország irányítását.

A brit diplomácia vezetője a nap folyamán Ammánban is világossá tette álláspontját, miszerint a szíriai rezsim és az ellenzék között folyó béketárgyalásoknak olyan politikai átmenethez kell vezetniük, amelynek Bassár el-Aszad szíriai elnök nem része.

Kommentek

14 indiai diák veszett az Arab-tengerbe: a dagály sodorta el őket
A general view of a refugee camp for Syrian Kurdish refugees on February 2, 2015, at Suruc, in Sanliurfa. AFP PHOTO/BULENT KILIC / AFP / BULENT KILICAmnesty International: a Libanonba menekült szíriaiak közül a nők a legkiszolgáltatottabbak