Külföld

Hét embert ölt meg az Iszlám Állam merénylője Ádenben

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2016. 01. 30. 07:16

A dzsihadista terrorszervezet öngyilkos merénylője egy rendőrőrsnél robbantotta fel magát.

A merénylet a város egyik belvárosi negyedében történt. A rendőrség próbálta megállítani a kocsit, amiben a merénylő utazott, de nem állt meg. A sofőr egy rendőrségi ellenőrző pontnál felrobbantotta magát. Az Iszlám Állam vállalta a merényletet, nyilvánosságra hozta a támadó nevét. Előzőleg az Iszlám Állam másik öngyilkos merénylője a jemeni elnök ádeni palotája közelében robbantotta fel magát. Ott nyolc ember halt meg.

A jemeni konfliktusban az Irán támogatását élvező síita húszi lázadók és Ali Abdullah Száleh volt elnök hívei állnak szemben a Szaúd-Arábia által támogatott és a tavaly júliusban visszafoglalt Ádenben működő, Abed Rabbó Manszúr Hádi elnök vezette kormánnyal. Háled Bahah jemeni miniszterelnök és kormánya tagjai hétfőn tértek vissza Ádenbe, miután egy korábbi merénylet miatt hónapokra kénytelenek volt elhagyni az országot. A jemeni harcokban eddig mintegy hatezren haltak meg, csaknem 2,4 millió embernek kellett elhagynia otthonát.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Újabb tragédia az Égei-tengeren - gyerekek is meghaltak
VENEZUELA, CARACAS - JANUARY 28  : A health employee fumigates against Aedes Aegypti mosquito on January 28, 2016. Venezuela has recorded 4,700 suspected cases of people infected by the Zika virus, which is thought to cause brain damage in babies, the health ministry said on Thursday. Carlos Becerra / Anadolu AgencyKínhalált okozhat a Zika-vírus - rémisztő szövődmények jelentkeztek