Külföld

New Yorkban is perelnek a lezuhant orosz gép utasainak hozzátartozói

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

hírszerkesztő. 2016. 01. 11. 07:41

Bíróság elé viszik azt az amerikai céget, amelytől az orosz légitársaság az utasszállítót bérelte.

New Yorkban indít pert az Egyiptomban lezuhant orosz repülőgép utasainak mintegy száz hozzátartozója – írja a Sputnik az Izvesztyija értesülése nyomán. Azt az amerikai lízingcéget állítják bíróság elé, amelytől a Kogalimavia légitársaság a katasztrófát szenvedett Airbus A321-es utasszállítót bérelte.

A Sarm es-Sejkből Szentpétervárra tartó gépen 224-en utaztak, amikor az feltételezhetően robbanás miatt lezuhant. A katasztrófát senki nem élte túl. Az áldozatok hozzátartozóit képviselő ügyvéd azt mondta: már előkészítették azokat a dokumentumokat, amelyek alapján az érintett családoknak kártérítést fizettetnének a repülőgép amerikai tulajdonosával. A kártérítési összegek 300 ezer és másfélmillió dollár között mozognak.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Autóbusz szenvedett balesetet Mexikóban, sok halott
ILLUSTRATION -  An opened page of the original edition of Hitler's inflammatory pamphlet  'Mein Kampf' shows a portrait of national socialist dictator Adolf Hitler, in a bookshop in Frankfurt, Germany, 7 January 2016. the annotated edition of the 1924 original publication was published in Germany on 8 January 2016. Photo: Alexander Heinl/dpaMein Kampf: a németek idegenkednek tőle, Ázsiában rocksztárként néznek Hitlerre