Nagyvilág

Gyanús postai csomag miatt lezárták Merkel hivatalát

Szerda reggel egy gyanús postai küldemény miatt lezárták Angela Merkel irodájának is helyt adó kancellári hivatalt Berlinben – számol be a Berliner Morgenpost a német rendőrség szóvivőjére hivatkozva. A csomagot jelenleg a rendőrség vizsgálja, további részleteket az üggyel kapcsolatban nem közöltek.

A Reuters hírügynökség szemtanúkra hivatkozva azt írta, hogy a lezárt területen belül négy sárga, postai műanyagláda található.

Az RBB információi szerint a szokásos, fél 10-kor kezdődő kabinetülést nem napolták el.

Egy rendőr sárga postai műanyagládával a kezében a berlini kancellária hivatal közelében. Fotó: MTI/AP/Michael Sohn
Egy rendőr sárga postai műanyagládával a kezében a berlini kancellária hivatal közelében. Fotó: MTI/AP/Michael Sohn

UPDATE: A műanyag levélládákat egy, a helyszínre érkező rendőrautóba vitték, egyikben sem találtak semmit. A kabinetülést az előzetes tervek szerint megtartották, a kancellári hivatalt nem evakuálták – írja a Berliner Morgenpost.

A szövetségi rendőrség arról tájékoztatta a sajtót, hogy rutinellenőrzés során lettek figyelmesek a gyanús küldeményre, amelynél a keresőkutya jelzett. A küldeményeket minden esetben átvizsgálják, mielőtt bevinnék az épületbe, ezért kellett csak a főbejáratot lezárni, az épület többi bejárata végig használható volt. Nem a mostani az első gyanús küldemény Angela Merkel hivatalában. 2010-ben görög szélsőségesek robbanóanyagot tartalmazó csomagot próbáltak postán eljuttatni a német kancellárnak.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik