Nagyvilág

Meghalt egy szilveszterező, miután megölelt egy tűzijátékot

Két ember meghalt, több százan megsérültek és ezrek váltak hajléktalanná a Fülöp-szigeteken, a szilveszteri petárdázások, levegőbe lövöldözések és illegális tűzijáték-rakéták miatt. Az egészségügyi miniszter közlése szerint az egyik halálos áldozat azután vesztette életét, hogy megölelt egy hatalmas, már majdnem gránáterejű robbanást előidéző petárdát.

„Annyira részeg volt, hogy megölelt egy „Viszlát Fülöp-szigeteket” – mondta riportereknek Janette Garin. A „Viszlát Fülöp-szigetek” egy idén népszerű nagyerejű petárda neve. Az alábbi képen jobb oldalon látható.

Az egészségügyi minisztérium adatai szerint 760-an sérültek meg a szigetországban a karácsonyi és szilveszteri petárdázásokban, és hét embert eltévedt golyók sebesítettek meg. Legalább 28 ember vesztette el az ujját, kezét és egy esetben a lábfejét petárdabalesetben. Ezen felül még több embernek amputáción kell majd átesnie a petárdázások közben szerzett sérüléseik miatt.

Közben Manilában háromezer ember vált hajléktalanná, miután a petárdázások miatt kigyulladt a város egyik nyomornegyede, ahol a lángok rendkívül gyorsan terjedtek. Egy 65 éves nő pedig szívrohamban meghalt, amikor látta leégni a házát – közölte a város katasztrófavédelmi vezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik