Nagyvilág

Jelentkezett a Kuala Lumpurban veszteglő repülőgépek gazdája

Egy légi teherszállítással foglalkozó maláj cég jelentkezett annak a három Boeing 747-es repülőgépnek a tulajdonosaként, amelyek több mint egy éve vesztegelnek az ország fő repülőterén. A vállalat egyúttal megdöbbenésének adott hangot amiatt, hogy a hatóságok azt állították: nem lelik nyomát a gépek tulajdonosainak.

A Kuala Lumpur-i reptér üzemeltetője a hét elején újsághirdetést adott fel, amelyben arra figyelmeztették a gépek tulajdonosait, hogy a repülőtérnek joga van eladni a gépeket, ha két héten belül nem jelentkeznek értük.

A Swift Air Cargo nevű cég most azt állítja, júniusban vették meg a gépeket és eddig is kapcsolatban álltak a reptér üzemeltetőjével, aki további dokumentumokat kért tőlük az adásvételről. “Döbbenten és értetlenül állunk a reptér üzemeltetőjének lépése előtt. A gépek tulajdonosa a Swift, és egyáltalán nem feledkeztünk meg róluk” – mondta a vállalat jogi képviselője.

Követelésvita – természetesen

A reptér azt közölte, hogy a 747-esek tulajdonjogát nem sikerült kielégítő módon bizonyítani, ezért valóban további iratokat kértek. Az üzemeltető azt is tudatta: az újsághirdetés bevett gyakorlat adósság behajtására. A Swift ügyvédje kijelentette, hogy az új tulajdonos csak a június óta felhalmozódott tárolási díjért felelős, a korábban keletkezett tartozásokat nem veszi át, ugyanakkor már számos iratot átadtak az adásvételről a reptér üzemeltetőjének, és készek tárgyalni.

“A következő találkozóra vártunk az üzemeltető képviselőivel, hogy további iratokat és adatokat adhassunk át, amikor egyszer csak a reptér üzemeltetője feladta a hirdetést az újságban, hogy a repülőgépek tulajdonosa ismeretlen” – magyarázta a fuvarozó cég jogi képviselője, hozzátéve: az üzemeltető lépése árthat a Swift jó hírnevének, miközben a cég jelenleg arra vár, hogy megkapja a maláj hatóságoktól a működés megkezdéséhez szükséges engedélyeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik