Nagyvilág

Magukra gyújtották a házukat az öngyilkos nyugdíjasok

Saját házuk felgyújtásával lett öngyilkos egy idő házaspár Sanghajban – jelentette a helyi sajtó. A 85 éves férfi és szintén 85 éves felesége “az ágyukban feküdt, kézenfogva”, amikor rájuk találtak – mondta el egy szomszéd, aki segített a tűzoltásban. A beszámolók szerint a tűzoltók, rendőrök és szomszédok nem tudtak időben bejutni az épületbe, mert az összes ajtó be volt zárva.

A hatóságok szerint minden jel arra mutat, hogy a házaspár öngyilkosságot követett el. A vasárnapi eset előtti napokban “furcsa dolgokat tettek”, például elajándékozták több holmijukat is, és köszönőlevelet írtak szomszédaiknak. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint a házaspár egyedül élt, de szoros kapcsolatot tartottak családtagjaikkal. Unokájuk alig két órával a tűzeset előtt járt náluk.

Az idős házaspár haláláról szóló hírek nagy figyelmet kaptak a kínai közösségi oldalakon, ahol több millióan olvasták azokat. Sok kommentelő arra sürgette a kormányzatot, hogy adjanak nagyobb támogatást az időseknek, és a társadalombiztosítási rendszer javítását követelték.

Kínában az elmúlt évtizedekben jelentősen megemelkedett az idősek körében elkövetett ögyikosságok száma, miután a kilencvenes években kezdődött gazdasági fellendülés miatt rengeteg fiatal költözött a munkalehetőségek miatt a nagyvárosokba, magukra hagyva idős szüleiket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik