Nagyvilág

Hét csecsemő holttestére bukkantak egy németországi házban

A halott csecsemőket véletlenül fedezték fel csütörtökön késő délután, miután a Wallenfelsben található házhoz kiérkeztek a mentők.

Több csecsemő holttestére bukkantak rá Németország déli részén, egy bajorországi birtokon, közölte a rendőrség. A halott csecsemőket véletlenül fedezték fel csütörtökön késő délután, miután a Wallenfelsben található házhoz kiérkeztek a mentők.

A hatóságok nem számoltak be további részletekről, így azt sem tudni, mikor és miért halhattak meg a csecsemők, illetve hogy ki lakik a házban. A helyi sajtó szerint “két holttestet” találtak.

A BBC arról ír, hogy a hatóságok közlése szerint legalább hét gyermek holttestét találták meg az épületben.

A Bild információi szerint a házban 18 éve egy trafikban dolgozó eladónő, Andrea G. lakott férjével. Három, 12 és 13 év közötti gyermekük van. A lapnak egy forrás azt mondta: a nő saját bevallása szerint négyszer vetélt el, korábbi kapcsolataiból még születhettek gyermekei.

Nyaranta a nő a város uszodájában dolgozott kisegítő munkaerőként, majd eltűnt. Férjével közös házukból – valószínűleg egy heves vitát követően – szeptember végén költözött ki.  Férjének állítólag ittas állapotban többször is arról beszélt, hogy csecsemők holttesteit rejtette el a házban.

A rendőrség kutatócsoportot alakított és nagy erőkkel keresik Andrea G.-t. A dobozban talált holttesteket jelenleg igazságügyi orvosszakértők vizsgálják, állapotuk miatt egyelőre nemüket sem tudták megállapítani. A szomszédok a nőt kedves, udvarias édesanyaként jellemezték, aki szeretetteljesen gondoskodott gyermekeiről.

MTI/AP/DPA/Nicolas Armer
MTI/AP/DPA/Nicolas Armer

A Focus úgy tudja, hogy a testek boncolását még pénteken megkezdik, az eredményekről jövő hét elején nyilatkoznak ez azonban attól is függ, mikor haltak meg a gyerekek. A rendőrségi szóvivő szerint a testek “nincsenek jó állapotban.”

Májusban egy nőt három év és nyolc hónap börtönre ítéltek a nyugat-németországi Siegenben két gyermeke megöléséért, akiknek holttestét fagyasztóládákban  találták meg.

2013 októberében, ugyancsak Bajorországban, két halott csecsemőre bukkantak építési munkálatok közben. A nyomozás során megállapították, hogy a babák még az 1980-as években születtek.  A bíróság az édesanyát egy éve felmentette, az esetleges gyilkosságot ugyanis már nem lehet rábizonyítani, az emberölés bűntette elévült.

(BBC, MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik