Nagyvilág

Meghalt egy menekült Calais-nál, a többiek a mentőkre támadtak

menekültek calais3 (Array)
menekültek calais3 (Array)
A sztrádán ütötték el a migránst, aki áldozatul esett annak a szóbeszédnek, miszerint Angliában szívesen látják a menekülteket.

Újabb menekült vesztette életét a Nagy-Britanniát Franciaországgal összekötő Csatorna-alagút közelében Calais-nál, amikor megpróbált átjutni Angliába – közölték csütörtökön a mentők az MTI szerint.

A harminc év körüli szír migránst hajnali fél 3-kor elütötte egy autó az alagúthoz vezető autópályán. “A mentők gyorsan elszállították a helyszínről, miután mintegy száz, a helyszínen tartózkodó menekült esett nekik” – közölték a hatóságok. A férfit a calais-i kórházba szállították, ahol belehalt a sérüléseibe.

Hivatalos adatok szerint június 26. óta ez volt a tizenötödik alkalom, hogy egy migráns a Csatorna-alagút francia oldalán baleset vagy áramütés miatt meghalt.

Calais városában és környékén a friss adatok szerint mintegy ötezer külföldi, elsősorban kelet-afrikai, afganisztáni, iraki és szír él illegálisan felállított sátortáborokban. Arra várnak, hogy az alagúton áthaladó vonatokra felkapaszkodva, illetve a csatornát átszelő kompokon elbújva átjussanak a túlpartra. A szigorú francia bevándorlási politika miatt ugyanis a migránsok között az terjedt el, hogy Nagy-Britannia szívesebben fogadja be a menekülteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik