Nagyvilág

Letiltották a fiatal melegek fórumát Oroszországban

Azon kevés internetes felületek egyike volt, ahol a tizenéves melegek és leszbikusok beszélhettek problémáikról és segítséget kaphattak, de a homofób törvények miatt ezt is beszántották.

Az orosz médiafelügyelet felszólítására korlátozta a hozzáférést az „orosz Facebook”, a Vkontaktye nevű közösségi portál egy fiatal melegek és leszbikusok segítésére létrejött fórumhoz.

A hatóság indoklása szerint a fórum vét a „kiskorúak előtti homoszexuális propaganda” tilalma ellen és egy pszichológiai szakvéleményt is felmutattak, mely szerint a csoport működése káros a tizenévesekre nézve.

A 2013-ban létrehozott csoport valójában egyike azon kevés internetes felületeknek, ahol az orosz tizenéves melegek és leszbikusok beszélhetnek problémáikról és segítő tanácsot kaphatnak. Ugyanakkor szintén 2013-ban lépett életbe az a jogszabály, mely alapján büntetendő a homoszexualitás „propagálása” kiskorúak jelenlétében, de bírálói szerint a törvény homofób, visszaélésekre ad lehetőséget a melegek ellen, ráadásul az AIDS-es betegek kezelését is nehezíti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik