Külföld

A magyar hatóságokat kritizálja az osztrák rendőrség

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2015. 09. 11. 12:06

Péntekre virradó éjszaka 3670 menekült érkezett Ausztriába, napközben pedig 8 ezren lépték át a határt – számol be a Die Presse online felületén. A menekülteket Győrből különvonatokkal szállították az osztrák-magyar határhoz, innen körülbebül négy kilométert gyalog tettek meg, az érkezők nagy száma miatt a nickelsdorfi menekülttáborban szinte alig tudják ellátni a rászorulókat. A Vöröskereszt beszámolója szerint sok menekült az összeomlás szélén érkezik meg a táborba, a menekültek fogadására nem tudtak felkészülni, így mintegy 1500-an kartonpapírokon, takarókon, hálózsákokon, magukkal hozott sátrakban fedett, de nem zárt terepen éjszakáztak. A Vöröskereszt 120 munkatársa igyekszik úrrá lenni a kaotikus helyzeten Nickelsdorfban.

A tartományi rendőrség pénteken is hasonló számú menekültre számít, azonban nagyban nehezíti a munkájukat, hogy a magyar kollégák nem látja el őket azokkal az információkkal, amelyekre mindenképpen szükségük lenne. Állítólag csak este 6-kor tudták meg a magyar hatóságoktól, hány menekültre számíthatnak.

Biztonsági okokból az osztrák rendőrség reggel mindkét irányba lezárta a nickelsdorfi határátkelőt, ami jelenleg Magyarország irányában újra működik, de az út mellett gyalogló menekültek miatt 60 km/órás sebességkorlátozást vezettek be.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.