Nagyvilág

Akkora fegyverarzenált találtak Kuvaitban, hogy akkora nincs is

puskacso(960x640).jpg (Array)
puskacso(960x640).jpg (Array)

19 ezer kilogramm lőszert, 144 kilogramm robbanóanyagot, 65 darab különféle típusú lőfegyvert, három rakétavetőt, 56 páncéltörő rakétát, valamint 204 gránátot és detonátort találtak pincékben.

A kuvaiti hatóságok mindezt az iraki határ közelében lévő épületekben elrejtve találták, jelentette be a belügyminisztérium. A háztulajdonosokat, három embert letartóztattak. Az al-Anba című lap szerint a hadianyagot Irakból csempészték be az országba, és a rejtegetők az Irán által pénzelt libanoni radikális szervezethez, a Hezbollahhoz kapcsolódnak. Állítólag maguk is beismerték, hogy egy terrorista szervezethez tartoznak, és ők vezették a raktárak nyomára a rendőrséget. A nyomozást folytatják a tettestársak után.

Kuvaitban a lakosság többsége a szunnita felekezet tagja, és hagyományosan jól megfér a kisebbségi síitákkal. Június végén azonban az Iszlám Állam nevű terrorszervezet egyik külföldi – szaúd-arábiai – tagja merényletet követett el a főváros egyik egy síita mecsetében, és megölt 27 embert. A hatóságok szerint a támadással a vallási ellentétek kiélezését akarták elérni. A rendőrség ezután hajtóvadászatot indított az iszlamista szélsőségesek után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik