Nagyvilág

Kirakták a vak nőt a McDonald’sból

Vakvezeto-kutya(1)(210x140).jpg (Array)
Vakvezeto-kutya(1)(210x140).jpg (Array)

A személyzet távozásra szólította fel a látássérült nőt és kislányát egy dél-norvégiai étteremben, mert vakvezető kutyával mentek be.

Az eset a McDonald’s fredrikstadi éttermében történt, ahova a látássérült Tina Marie Asikainen ötéves kislányával, és Rex nevű kutyájával ment be. Kiállták a sorukat, rendeltek, de elfogyasztani már nem tudták az ételt. Körülbelül két perce ültek az asztalnál, amikor az egyik alkalmazott odalépett hozzájuk és jelezte: kutyával nem tartózkodhatnak ott, hagyják el az éttermet.

Askanien hiába érvelt azzal, hogy a norvég törvények alapján a szabály nem vonatkozik rájuk, kidobták őket. A félreértések elkerülése végett: Rex hámján szabályosan és jól láthatóan fel volt tüntetve, ő egy segítőkutya – írja a The Local norvég internetes lap.

A nő kiborult, sírva hagyta el a helyet, ahogy mondta, nagyon megalázó volt, amint tucatnyi ember szeme láttára kiabált vele az alkalmazott. Az utcán rendőrt hívott, hétfőn pedig hivatalosan is feljelenti az étteremláncot. A McDonald’snak nem ez az első botrányos esete látássérült vendégek kutyáival annak ellenére, hogy a cég norvégiai szóvivője elismerte: a vakvezető kutyát be kell engedni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik