Nagyvilág

Szlovákia hadgyakorlaton készül a menekültáradatra

Szlovák gyakorlat1 (Array)
Szlovák gyakorlat1 (Array)

Nyitrán a hadsereg a rendőrség és a tűzoltóság közös gyakorlaton állította meg a menekültstatisztákat.

Martin Glvác szlovák védelmi miniszter kezdeményezésére megtartott gyakorlaton katonák, rendőrök, tűzoltók és különböző mentőalakulatok, illetve a vöröskereszt tagjai vettek részt.

 
Fotó: MTI/TASR/Henrich Misovic 

Az akció célja a szaktárca szerint az volt, hogy felmérje a fegyveres testületek és a mentőalakulatok különböző egységeinek együttműködési hatékonyságát az illegális bevándorlás fokozódásából adódó “nem katonai jellegű fenyegetésre”.

 
Fotó: MTI/TASR/Henrich Misovic 

Ideiglenesen “fiktív menekülttáborrá” átalakított egyik nyitrai kaszárnyában és annak környékén zajlott. A háromnapos művelet során a részt vevő katonák és rendőrök határőrzési feladatok végrehajtását, továbbá az illegális bevándorlók elfogását és elkülönítését gyakorolták.

 
Fotó: MTI/TASR/Henrich Misovic 

Peter Gajdos, a szlovák hadsereg vezérkarifőnök-helyettese kijelentette: a gyakorlat lehetőséget adott arra, hogy az illegális migráció problémájával összefüggő olyan műveleteket hajtsanak végre, amelyek eddig nem tartoztak a hadsereg hétköznapi tevékenységéhez. “A helyzet rendkívüli, mivel feltételezhető, hogy a migránsok egy része a jövőben Szlovákia területét is megcélozza, és nem szabad, hogy mindez felkészületlenül érjen bennünket” – jegyezte meg Gajdos.


Fotó: MTI/TASR/Henrich Misovic

Ajánlott videó

Olvasói sztorik