Nagyvilág

Rálőtt egy bulldogra, mert azt hitte, egy oroszlánt lát

A fehér (!) kutyusnak szerencsére csak az egyik lába tört el, és már gyógyul.

Oroszlánnak nézett, és meglőtt egy nagytestű amerikai bulldogot egy ismeretlen fegyveres az amerikai Milwaukee városában, ahol a hét elején több bejelentés is érkezett a rendőrségre arról, hogy egy szabadon mászkáló oroszlánt láttak a város utcáin – jelentette a helyi sajtó. A városlakók között kisebb pánik tört ki a hír hallatán, és ennek a hangulatnak lett az áldozata a kutyus.

A kutyát a helyi rendőrség tagjai találták meg, miután egy névtelen telefonáló jelentette, hogy egy oroszlánhoz vagy pumához hasonlító állatott látott ólálkodni a háza környékén. Majd újra telefonált, közölve, hogy látta, ahogy valaki lelőtte az állatot. A rendőrök egy sérül bulldogot találtak a megadott helyszínen, akinek a jobb első lábát találta el a lövés, eltörve a csontját.

 Az oroszlánnak nézett amerikai bulldog
Fotó:CBS58 

A kutyát egy helyi állatvédelmi szolgálathoz szállították, ahol ellátták sebesülését. A kutyáról elsőször azt gondolták, hogy egy kóbor eb, de csütörtökön – két nappal a lövés után – jelentkezett érte gazdája. A szervezet vezetője elmondta: az ebnek hat hétig gipszben kell, hogy legyen lába, fájdalomcsillapítókra van szüksége a lövés miatt és a teljes gyógyulásra két hónapot is várni kell. Majd arra kérte a helyieket, ne lőjenek, ha meglátják a város utcáin csatangoló oroszlánt – ami szakértők szerint minden bizonnyal inkább egy nagytestű puma lehet – mert könnyen lehet, hogy egy másik állatot, vagy embert sebesítenek meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik