Nagyvilág

Lemondott az érettségi botrányba keveredett moldáv kormányfő

chiril gaburici (Array)
chiril gaburici (Array)

Benyújtotta lemondását Chiril Gaburici miniszterelnök, aki ellen eljárás zajlik hamisnak bizonyult érettségi bizonyítványa miatt.

A lépést maga jelentette be pénteki chisinaui sajtóértekezletén. A távozó miniszterelnök sajnálatát fejezte ki, amiért tanulmányai, úgymond, “politikai játszmák eszközévé váltak”, az ellene felhozott vád lényegét ugyanakkor nem kommentálta.

A moldovai sajtó hétfőn arról számolt be, hogy Gaburicit kihallgatásra idézte be az ügyészség állítólag hamis érettségi bizonyítványával összefüggésben, miután múlt szombaton közzétettek egy erre vonatkozó szakértői jelentést.

A Moldovai Liberális Demokrata Pártot (PLDM) vezető, 38 éves Európa-barát üzletemberről már februári kormányfői beiktatása után olyan hírek láttak napvilágot, miszerint a két diplomával is rendelkező közgazdász az érettségi vizsgát sosem tette le. Az ügyben április óta folyt ellene eljárás.

Újra bebizonyosodott tehát, amit nemrég írtunk, a környéken tényleg csak Magyarországon nem bukhat meg egyetlen politikus sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik