Nagyvilág

Kötelezővé tenné a vasárnapi templomba járást egy amerikai képviselő

Kereszt(210x140).jpg (kereszt, fény,)
Kereszt(210x140).jpg (kereszt, fény,)

Nem, nem egy újabb KDNP-s ötlet, de a cím alapján ugye nem lepődött volna meg, ha Semjénék gondolták volna ki.

Bevalljuk, kicsit félve közöljük ezt a vicces kis amerikai hírt, attól tartva, hogy a vasárnapi zárva tartás a templomba járással összekapcsoló KDNP-ből valaki esetleg elolvassa, és még a végén jó ötletnek fogják tartani. De közöljük, hátha nyugtatóan hat, hogy máshol is a hatalom közelébe kerülhetnek ostobaságokat javasló emberek.

És az ostoba szót a legteljesebb nyugalommal merjük alkalmazni az arizonai szenátusban dolgozó Sylviy Allenre, aki korábban azzal vált országosan ismerté, hogy magától értetődő tényként közölte egy vita közben, hogy a Föld hatezer éves. Bizony, jól olvasták. A republikánus politikus, aki emberek életét befolyásoló dolgokról dönt, azt gondolja, bolygónk 6000 (hatezer, HATEZER) éve született.

Nos, a politikusnő most azzal vetette észre magát, hogy kijelentette: törvényben kéne kötelezni az emberek arra, hogy vasárnap templomba menjenek. Mert szerinte az Egyesült Államok az erkölcsi hanyatlás útjára lépett, amit egyedül csak a templomba járással lehetne visszafordítani.

Egy pozitív dolgot azért el lehet mondani a republikánus politikusról. Ő maga is tudja, hogy semmi esélye nincsen arra, hogy az Egyesült Államokban bárhol is elfogadjanak egy ilyen törvényt, ahol az alkotmány egyik alappillére az egyház és állam szétválasztása.

Olvasói sztorik