Nagyvilág

Földcsuszamlás Sri Lankán – 14 halott

140-nél is több lakóházat sodort el a három kilométeres sárlavina.

Legkevesebb tizennégyen meghaltak és kétszázötvenen eltűntek Srí Lanka középső részén, miután egy, a heves esőzések okozta földcsuszamlás több mint 140 lakóházat maga alá temetett – írta az MTI helyi tisztviselőkre hivatkozva.

A földcsuszamlás teaföldeken dolgozó munkások és családjaik otthonát sodorta el a fővárostól, Colombótól mintegy 200 kilométerre keletre fekvő Badulla körzetben – mondta Lal Szarat Kumara, a helyi katasztrófaelhárítás munkatársa.

Mahinda Amaravíra katasztrófaügyi miniszter arról számolt be, hogy a sárlavina három kilométer hosszan öntötte el Haldummulla falut. Bár korábban a lakóknak azt tanácsolták, hogy hagyják el otthonaikat, sokan nem tettek eleget a felszólításnak.

A Srí Lanka-i hadsereg csapatokat küldött a helyszínre a mentési munkálatok segítésére.

Srí Lanka területén az elmúlt hetekben heves esőzések voltak, és a központi katasztrófaelhárítás korábban földcsuszamlások kialakulásának veszélyére és a hegyekben esetlegesen előforduló sziklaomlásra hívta fel a figyelmet.

Az ország egyik legismertebb termékének számító Ceylon teát a Srí Lanka középső részén magasodó hegyekben termesztik. A szigetországban októbertől decemberig tart a monszunesők időszaka.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik