Nagyvilág

Morgan Freeman arcképével búcsúzott Mandelától

Hatalmasat bakizott egy indiai üzletember, most pedig rajta röhög az egész világ. A férfi azt állítja, nem ő hibázott.

Chandrashekhart, az indiai ruhakereskedőt csak a jó szándék vezérelte, amikor óriásplakáton akart megemlékezni a kilencvenöt éves korában elhunyt emberjogi harcosról. Azonban a plakáton nem Nelson Mandela, hanem az amerikai filmcsillag, Morgan Freeman néz vissza az emberekre. A megrendelő szerint nem ő, hanem a grafikus hibázott, azonban azt nem tudni, hogy mindezek ellenére miért látható még mindig a plakát.

Kép: innen

A gesztus és a plakáton olvasható üzenet is nemes egyébként, hiszen Mandela, vagyis Morgan Freeman mellett olyan nagyságok szerepelnek még ott, mint Gandhi, Teréz anya vagy éppen Martin Luther King, a felirat pedig azt hirdeti, hogy „Büszkék lehetünk arra, hogy egy korban élhettünk velük.”

A ruhakereskedőt (vagy éppen a grafikust) minden bizonnyal az zavarhatta össze, hogy a 2009-es Mandela-filmben, az Invictusban a főszerep az amerikai színészé volt.

Nem ez volt az első baki, mióta elhunyt Madiba, írtunk már arról, hogy a búcsúztatásán jelelő tolmács egy csaló volt, de arról a kenyai szenátorról is beszámoltunk, aki egy kamu közös képet rakott ki a Facebook-oldalára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik