Nagyvilág

Halálhírét keltette Sorosnak a Reuters

Soros György (Soros György)
Soros György (Soros György)

A véletlenül publikált, előre megírt hír hosszú percekig kint volt a hírügynökség oldalán.

Minden újságíró egyik rémálma az a kínos eset, ami ma történt meg a Reutersnél. Nevezetesen, hogy egy előre elkészített nekrológ idő előtt kerül napvilágra. A hvg fedezte fel, hogy a Reuters oldalára véletlenül kikerült, hogy Soros György elhunyt. A hír rögtön ránézésre is gyanús volt, hiszen a címben és a bevezetőben is X-ekkel helyettesítették az üzletember halálának dátumát és életkorát, amint az itt látható.

A cikk ennek ellenére percekig kint volt a hírügynökség oldalán, olyannyira, hogy ezren lájkolták is. A link ide kattintva érhető el, de már nem olvasható rajta semmi. A Reuters később a Twitteren kért elnézést a történtek miatt.

Korábban előfordult már itthon is hasonló eset. 2007-ben például több magyar sajtóorgánum is tévesen megírta Horn Gyula halálhírét. Időről időre előfordul az is, hogy a közösségi oldalakon terjedni kezd egy-egy ismert ember halálhíre, amit sokszor a sajtó is felkap, később aztán kiderül, hogy nem igaz. Így történt ez például Morgan Freeman vagy Britney Spears esetében is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik