Nagyvilág

Hugh Grant beszólt Orbánnak

hugh grant (hugh grant)
hugh grant (hugh grant)

Ismét Magyarország volt a téma egy brüsszeli konferencián, ahol a brit színész is felszólalt. A sztár szerint a magyar állam odáig jutott, hogy a média fölötti uralom átvételével fenyeget.

A Magyar Nemzet szerint az egész napos páneurópai fórumon Neelie Kroes digitális politikáért felelős biztos kétszer is Magyarországgal példálozott, amikor azt mondta, már az Európai Unióban is van olyan ország, ahol a média szabadságához való alapvető jogot fenyegetik, és ez gátja a jó kormányzásnak is. Kroes szerint a magyar helyzet fenyegeti a polgárok szabadságjogait és magát a demokráciát is.

Claude Moraes egyesült királyságbeli európai parlamenti képviselő is hasonló állásponton volt. Azt mondta: Magyarországon megsértik az alapjogokat, ezért az ország szavazati jogát fel kellene függeszteni. A szintén az ülésen felszólaló Lorenzo Marsili úgy vélte, Magyarországon azért alkották meg a médiapluralizmust, hogy a média és a szólás szabadságát sértsék, amire az Európai Bizottság gyenge és hiányos választ adott. A fórumon ezután felszólalt Hugh Grant brit színész is. A sztár szerint a magyar állam odáig jutott, hogy a média fölötti uralom átvételével fenyeget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik