Nagyvilág

Tovább folyik a vérontás Szíriában

A hadsereg fokozza idlíbi offenzíváját, csaknem száz halott országszerte Szíriában.

A szíriai hadsereg erősítette offenzíváját vasárnap az északnyugati Idlíb tartományban; előző nap országszerte legkevesebb 91 ember vesztette életét az erőszak következtében. Az Idlíb városa elleni tüzérségi támadás, valamint a hadsereg és a lázadók közötti heves harcok másnapján a kormányerők Dzsiszr-as-Sugúr körzetét vették tűz alá – közölte Rámi Abder-Rahmán, az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központjának (OSDH) elnöke.

Legkevesebb 91 ember halt meg a szombati erőszakcselekményekben, köztük 32 civil és húsz katona. A legtöbben a lázadó fegyveresek közül vesztették életüket, összesen 39-en, a többségük Idlíb tartományban.

Emberjogi aktivisták közlése szerint vasárnap újabb heves tüzérségi támadás érte a közép-szíriai Homsz várost is, annak Karm-ez-Zejtún negyedét. Mint mondták, a támadásnak halottai és sebesültjei is vannak. “Igen nagy a pusztítás. Autók égnek, és füst száll fel a negyedből – mondta Abu Bakr Száleh homszi jogvédő. – Meg akarják büntetni Homsz mindegyik negyedét, ahol még vannak kormányellenes tiltakozások.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik