Nagyvilág

Rendőrök üldözték, és észre sem vette

Majdnem fél órán át üldöztek szirénázó rendőrök egy idős új-zélandi sofőrt, aki ebből semmit sem vett észre.

Az úttestre lerakott szöges akadállyal tudtak csak megállásra kényszeríteni az új-zélandi rendőrök egy idős hölgyet, aki egészen egyszerűen nem vette észre, hogy villogó és szirénázó rendőrök üldözték – jelentette a Rotoura Daily Post. A rendőrök elmondása szerint még az sem tűnt fel neki, hogy áthajtott a szögeken, és autója végül azért állt meg, mert kidurrantak a gumijai. A beszámoló szerint a nő teljesen értetlenül nézett a hozzá odalépő rendőrökre, akik ekkor már 25 perce próbálták megállásra kényszeríteni.

A furcsa autós üldözés azután kezdődött, hogy bejelentés érkezett a rendőrségre egy szeszélyesen közlekedő autóról egy Rotoura városától délre haladó országúton. Egy rendőrjárőr perceken belül meg is találta a kérdéses autót, majd szirénával jelezték neki, hogy álljon félre. Mindhiába. A nő az ismételt jelzéseket teljesen figyelmen kívül hagyva haladt tovább, mindvégig betartva a sebességkorlátozásokat.

A rendőrség végül a nő előtt felállított egy ellenőrzőpontot, de amellett is úgy ment el, mintha ott sem lett volna. Így nem maradt más megoldás, mint a szöges akadály.

A hatóságok végül nem emeltek vádat az idős hölgy ellen. Családjával azonban elbeszélgettek jogosítványával kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik