Nagyvilág

Strauss-Kahn “erkölcsi hibájáról” vallott első TV-interjújában

Dominique Strauss-Kahn megerősítette, hogy "sem erőszak, sem zaklatás, sem bűncselekmény" nem történt a New York-i szállodaszobában.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezetője első interjújában azt  mondta a TF1 francia kereskedelmi televízió vasárnapi esti híradójának stúdióvendégeként, hogy nagyon sajnálja, ami történt, hiszen hatalmas esélyt szalasztott el az eset miatt; sokak szemében ugyanis méltó elnökjelöltje lehetett volna országának.

A volt IMF vezér először szólalt meg nyilvánosan májusi New York-i letartóztatása óta, amelyet egy szállodai szobalány nemierőszak-panasza váltott ki. Az amerikai igazságszolgáltatás utóbb ejtette az ellene emelt vádat, miszerint a szobalány állításaiban a kihallgatások során felmerült a hiteltelenség. Nafissatou Diallo, a szobalány azonban beperelte a 62 éves volt IMF vezért.

Strauss-Kahn azt is elárulta, hogy bár korábban gondolt az elnökjelöltségre, de az ügy után “természetesen” nem jelölteti magát a 2012-es francia elnökválasztáson.

Az interjúban elmondta, hogy megalázónak érezte az igazságszolgáltatási procedúra számos történését, és szó szerint “nagyon félt, hiszen bűnösként bántak vele”, még mielőtt egy szót is szólhatott volna ártatlanságáról.

Az ügy kipattanásakor Tristane Banon francia írónő is megvádolta őt egy 2003-ban ellene elkövetett nemi erőszakos cselekedettel. Erről Strauss-Kahn azonban azt nyilatkozta, a kettőjük között lezajlott közeledésben semmi erőszakos nem történt, így alaptalan vádnak, képzelgésnek minősítette azt.

A francia TV-csatorna interjúját Claire Chazal készítette, aki egyébként kollégája és jóbarátja Strauss-Kahn feleségének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik