Nagyvilág

Mecsetet bombáztak a jemeni kormányerők

Egy mecsetre mért légicsapást - hivatalos közlés szerint tévedésből - a jemeni légierő az ország déli részén hétfőn, legalább több civil halálát okozva.

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz kötődő fegyveresek kezén lévő, Abján tartománybeli Dzsaar város egyik lakónegyedében lévő mecsetet két hullámban érte támadás. A sebesültek száma öt – közölte egy helyi vezető az AFP-vel. A veszteségadatot egy kórházi forrás megerősítette.

Az al-Arabíja hírcsatorna információ szerint a légicsapások nem egy dzsaari mecsetet, hanem egy kórházat találtak el, ahol az al-Kaida több fegyverese rejtőzött. A támadásban legalább harmincan meghaltak – adta hírül az arab nyelvű hírtévé.

Ugyancsak Dél-Jemenben hétfőn egy törzs tagjai elfogtak egy öngyilkosjelölt támadót, aki beismerte, hogy Abján tartomány Loder nevű városának a piacterén készült robbantásos merényletet végrehajtani. A férfi, aki robbanóövet viselt, jelezte, hogy két másik kamikazejelölt is tartózkodik a városban. Ezt követően kiürítették a városközpontot, és a szóban forgó törzs fegyveresei megkezdték a helyszín átkutatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik