Nagyvilág

Brazíliába megy gyógyulni Hugo Chávez

A venezuelai elnököt Dilma Rousseff brazil államfő hívta meg gyógykezelésre egy világszerte ismert onkológiai központba.

A rákbeteg Hugo Chávez venezuelai elnököt Brazíliában fogják gyógykezelni – vált ismertté csütörtökön éjszaka brazil kormányforrásokból.

A betegeskedő Chávez venezuelai elnök július elején tért vissza hazájába, miután Kubában június 20-án medenceműtétet hajtottak végre rajta egy tályog miatt, majd rák ellen gyógykezelték.

Chávezt a rákellenes terápiájáról világszerte elismert Sao Paulo-i onkológiai központban, a Sírio-Libanés kórházban kezelik majd, de egyelőre nem tűzték ki a gyógykezelés kezdési időpontját. A világ legjobb onkológiai ellátást nyújtó kórházai közé tartozó központban kezelték többek között Sergio Lugo paraguayi elnököt is.

A venezuelai elnököt Dilma Rousseff brazil államfő hívta meg gyógykezelésre – kemoterápiára -, s Chávez elfogadta az invitálást – derült ki a brazil külügyminisztérium csütörtöki közleményéből. Az alternatív javaslat az volt, hogy az az orvoscsoport, amely Rousseffet kezelte rákkal 2009-ben, Caracasba utazzon.

A radikális dél-amerikai baloldali államfők vezéralakjának számító, 56 éves Chávez június végén ismerte be először hogy daganatos betegségben szenved, de azt nem hozta nyilvánosságra, hogy annak milyen fajtájában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik