Nagyvilág

Bűn az élvhajhászat és a hataloméhség

Óva intett "az élvhajhászattól és a hataloméhségtől" XVI. Benedek pápa.

A katolikus egyházfő San Marinoban, az Olaszországba ékelődő kicsiny, 30 ezres köztársaságban, a Serravalle város sportstadionját megtöltő 22 ezer ember előtt tartott több mint kétórás szentmisét.

A hétfői Menekültek Világnapja alkalmából a pápa hangsúlyozta, hogy a menekültek méltó fogadtatást és életkörülményeket érdemelnek az őket befogadó országok részéről mindaddig, amíg szabadon és biztonságban haza nem térhetnek. Az elmúlt hónapokban több mint 20 ezren menekültek Olaszországba Tunéziából és Líbiából az észak-afrikai országokat sújtó belpolitikai válság elől.

XVI. Benedek aggodalmát hangoztatta a családokat és különösen a fiatalokat fenyegető válság miatt. Figyelmeztetett, hogy “ne feledkezzünk meg a válságról, amelyen sok család keresztülmegy” és “a tanítók nehézségeiről a fiatalok képzésében”, “társadalmi szerepük és munkalehetőségeik bizonytalanságáról”.

A reggel helikopteren érkező egyházi vezetőt San Marino két régenskapitánya, Maria Luisa Berti és Filippo Tamagnini, valamint San Marino-Montefeltro püspöke, Luigi Negri fogadta Torraccia repülőterén. XVI. Benedek délután magánbeszélgetést folytat a két régenskapitánnyal, majd a program szerint imavirrasztáson vesz részt 4 ezer fiatal társaságában az olasz Pennabilli városában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik