Nagyvilág

Az életről üzennek a hegyek fényképei

Különleges kiállítás nyílt a Magyar Építész Kamara székházában: egy fiatalon elhunyt építész, Harnos László sajátos perspektívájú természetfotóit állították ki a tehetséges amatőr fotós barátainak szervezésében.

Harnos László képei döbbenetesen hatottak a nagyszámú érdeklődőre; a fények és árnyékok játéka, a természet apró szépségeinek elkapott pillanatai, a szinte mozgó, lélegző alakok minden egyes fotón az élet igenlését hangsúlyozták. Ahogy az élet csodáját örökítette meg azokon a képeken is, amelyeket az általa megmászott, bebarangolt, imádott, és végül a végzetét okozó hegyekről készített.

Az eseményt hétfőn Nagy Tamás Ybl-díjas építész nyitotta meg, az estét pedig Kórodi Júlia hegedűművész és Pejtsik Péter zeneszerző, csellista előadása fűszerezte.

Harnos László 1981-ben született Mosonmagyaróváron, ám gyerekkorától Budapesten élt. A Budapesti Műszaki Egyetem elvégzése után 2008-ban tagja volt annak a Lévai Tamás építész-tervező által vezetett csapatnak, amely elnyerte a sanghaji világkiállítás magyar pavilonjának tervezési jogát.

A tervezési és modellezési munkákban oroszlánrészt vállaló építészmérnök azonban nem láthatta munkája megvalósulását Sanghajban: 2008 augusztusában a svájci Matternhorn csúcs megmászása közben a mélybe zuhant és életét vesztette.

Kiállítás

Harnos László „Találkozó” című kiállítása március 12-ig tekinthető meg a Magyar Építész Kamara székházának Kós Károly termében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik