Nagyvilág

Száz halott Új-Zélandon

Kilencvennyolc halálos áldozata van a hivatalos adatok szerint a keddi új-zélandi földrengésnek, és 226 embert még mindig eltűntként tartanak nyilván - közölte a szigetország rendőr-főfelügyelője.

A mentőalakulatok továbbra is túlélők után kutatnak a romok között az ország második legnagyobb városában, a 390 ezer lakosú Christchurchben, ahol rendkívül súlyos károkat okozott a 6,3-as erősségű földrengés. Napról napra, óráról órára csökken az esélye annak, hogy túlélőket találnak a törmelékek alatt. Szerdán nem találtak egyet sem.
Száz halott Új-Zélandon 1

A kutatás különösen intenzív egy belvárosi épületnél, amelyben angol nyelviskola működött, és amelynek romjai nagyjából ötven embert – tanárt és diákot – temettek maguk alá. A kínai állami tv jelentése szerint a nyelviskola 21 kínai diákja tűnt el. Az egyik kínai tanuló, egy fiatal nő fölhívta Kínában élő férjét a földrengés után. A japán kormány közölte: a nyelviskola 27 japán diákja és két fiatal dél-koreai is az eltűntek között van.

Amióta statisztikát vezetnek Új-Zélandon a földrengésekről, az 1931. februári rengés követelte a legtöbb halálos áldozatot; akkor 256-an haltak meg az Északi-szigetet sújtó katasztrófában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik