Nagyvilág

Drámai felvétel egy iraki bombamerényletről

Gépkocsiba rejtett pokolgépek robbantak fel szerdán az észak-iraki Kirkuk városában, a terrorcselekményekben legkevesebb nyolcan meghaltak, és 75-en megsebesültek.

Egy kurd rendőrparancsnokságnál, egy főútnál és egy üzemanyagtöltő állomásnál történtek robbantások, mindegyik esetben autóba rejtett pokolgépek léptek működésbe, nagyjából egy időben. Az út melletti robbantás rendőrjárőrök ellen irányult. Az első hírügynökségi jelentések ellentmondásosak voltak a robbantások helyszínét és az áldozatok számát illetően.

Egy helyi rendőrparancsnok azt mondta, hogy a halottak között van egy nő, egy gyerek és két rendőr is. A merényletek helyszínén gépkocsikban és környékbeli épületekben is súlyos károk keletkeztek. Az olajban gazdag vidéken, Bagdadtól mintegy 250 kilométerrel északra fekvő Kirkuk városában gyakoriak az arabok, kurdok és türkmének közötti etnikai villongások. A város alatt Irak olajtartalékának egyharmadát kitevő olajmező található. A helyi arabok attól tartanak, hogy a kurdok északi autonóm régiójukhoz akarják csatolni a várost.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik