Nagyvilág

Márciusban újra utazhatunk Egyiptomba

A charterjáratokat bérlő utazási irodák abban bíznak, hogy Egyiptomban február végéig rendeződik a belpolitikai helyzet, és március közepén újra lehet indítani az országba tartó járatokat.

Az utazási irodák hétfőn délután döntöttek úgy, hogy felfüggesztik a charterjáratokat a január 25-én kezdődött kormányellenes tüntetések miatt, hiszen a Külügyminisztérium hétfőn az utazásra nem javasolt országok kategóriájába sorolta Egyiptomot.

A Kartago Tours közölte, február végén újra szeretné újraindítani az egyiptomi járatokat, és azok, akik február elején-közepén utaztak volna, választhatnak más úti célt, vagy visszakaphatják a pénzüket.

Ezt ígérte a Best Reisen utazási iroda is, de náluk maradhatnak az eredeti úti célnál is, egy későbbi indulással. Így jelentős kár nem éri az utazásszervezőt. Zám Tibor irodavezető azt is elmondta, közel ezer embert érinthet, hogy felfüggesztették a jártokat.

A Kartago Toursnak jelenleg 300, a Best Reisennek 130 utasa üdül Egyiptom tengerparti városaiban. Ők a szerződésük szerint, szombaton, illetve vasárnap utaznak haza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik