Nagyvilág

Valami robbant Davosban

Egy kis erejű robbanás rázta meg csütörtökön az egyik luxusszállodát a svájci Davosban, ahol előző nap vette kezdetét a 41. Világgazdasági Fórum. A rendőrség közlése szerint senkinek nem esett baja, és csak kisebb anyagi kár keletkezett.

Thomas Hobi rendőrségi szóvivő elmondta, hogy az eset a fórumnak otthont adó kongresszusi központ közelében található ötcsillagos hotel alagsorában történt, ahol a rendezvény néhány résztvevője, többek között Micheline Calmy-Rey svájci elnök és külügyminiszter, valamint Oswald Grübel, a svájci UBS óriásbank elnöke is megszállt.

Az előzetes jelentések még arról szóltak, hogy nem lehet tudni a robbanás okát, de a Graubünder kantoni rendőrség az sda hírügynökség értesülése szerint később közölte, hogy egy petárda robbant fel.

Egy svájci-német elektronikus napilap azt állítja, hogy kapott egy üzenetet a gazdasági fórumot ellenző csoportoktól, akik közleményükben magukra vállalták a “robbantást” és arra figyelmeztettek, hogy a szállodában egy másik szerkezetet is elrejtettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik