Nagyvilág

Nem biztos, hogy a Mol volt a célpont

Egyelőre nem lehet tudni, hogy kifejezetten a Mol ellen irányult-e a csütörtöki támadás Pakisztánban - jelentette ki Darvasi István Magyarország iszlámábádi nagykövete pénteken azzal kapcsolatban, hogy fegyveres rajtaütésben meggyilkolták a magyar olajvállalat két alvállalkozóját.

A magyar diplomata elmondta, hogy a Molnak az északnyugati határtartományban található koncessziós területén, az egyik kúttól a központi feldolgozó üzembe tartó konvojra csaptak le fegyveresek.

Az akcióban meghalt a konvojt őrző határrendőrség négy katonája, egy másik megsebesült. Két embert elraboltak.

Darvasi István hangoztatta, hogy ilyen esetek előfordulnak, s egyelőre nehéz megbecsülni, hogy kifejezetten a magyar olajipari vállalat ellen irányult-e a támadás. Pakisztánban túl azon, hogy működnek mindenféle szélsőséges erők, főként az ehhez a területhez közeli részeken, az úgynevezett törzsi területeken az emberrablás még megélhetési forrás is – mondta a nagykövet.

A Mol jelentős erőfeszítéseket tett eddig, akárcsak az ottani kormányzat, hogy szavatolja a terület biztonságát, mert az itteni gáz- és olajlelőhelyek nagyon fontosak a pakisztáni gazdaság számára is. A magyar cég most nyomatékosan kérte a pakisztáni kormányképviselőt, hogy tegyen meg mindent a biztonság és a megfelelő feltételek megteremtése érdekében – nyilatkozta Darvasi István a távirati irodának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik