Nagyvilág

Kiskorú prostituált miatt vádolják Berlusconit

Bűnügyi eljárást indítottak Olaszországban Silvio Berlusconi miniszterelnök ellen a sajtóban "Rubygate" néven ismert ügyben, amelyben a gyanú szerint a kormányfő visszaélt hivatali beosztásával egy kiskorú prostituált érdekében.

Azt feltételezik, hogy Berlusconi tavaly május 27-én éjjel közbenjárt egy milánói rendőrkapitányságon azért, hogy engedjenek szabadon egy lopásért őrizetbe vett, akkor még kiskorú marokkói prostituáltat, bizonyos Rubyt. pp

Multisource political news, world news, and entertainment news analysis by Newsy.com

“A miniszterelnök így akarta elkerülni, hogy kitudódjon: észak-olaszországi rezidenciáján többször igénybe vette a prostituált szolgáltatásait” – írta a Corriere della Sera című milánói napilap ennek kapcsán.

Berlusconi a botrány kirobbanása után azt állította, hogy semmi rosszat nem tett, mindössze segített valakin, akinek erre szüksége volt, emellett tagadta a vádakat.

Ugyanakkor, a marokkói lány azt nyilatkozta, hogy Berlusconi két barátjának a közvetítésével többször is járt más fiatal nőkkel együtt a kormányfő Milánó melletti villájában. Azonban, állítása szerint nem létesített szexuális kapcsolatot a kormányfővel, aki előtt elhallgatta, hogy még kiskorú.

Az is kiderült, hogy a két közvetítő: a TG4 című napilap főszerkesztője, Emilio Fede, valamint egy ismert olasz sztármenedzser, Lele Mora ellen már korábban eljárás indult “prostitúcióban való segédkezés gyanújával”. A két férfi ugyanis állítólag pénzzel csábított fiatal nőket a miniszterelnök villájában tartott tivornyákra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik