Nagyvilág

Rekordfagy és járattörlés Nagy-Britanniában

Néhány nap szünet után évtizedek óta nem látott havazásokkal, kemény fagyokkal tért vissza a sarkvidéki tél Nagy-Britanniába.

Az időjárás már komoly fennakadásokat okoz a légi közlekedésben is, és szombatra budapesti járatokat is töröltek.

Péntek reggel mínusz 15 fok alatti hőmérsékleti mélypontokat mértek Skóciában és Észak-Angliában, és gyakorlatilag minden országrészben kiterjedt havazás kezdődött. Péntek délutánra le kellett zárni a Londont kiszolgáló öt nemzetközi repülőtér egyikét, a London Cityt, és leállt a forgalom az északír főváros, Belfast mindkét repülőterén is.

Szombatra Londonban is nagy havazást várnak, és az easyJet – a legnagyobb brit “fapados” légitársaság – péntek este már bejelentette, hogy a második legnagyobb londoni repülőtéren, Gatwicken összes szombat délelőtti járatát törölte.

A döntés érinti az easyJet szombat reggeli London/Gatwick-Budapest járatát is, amely a cég péntek esti tájékoztatása szerint szintén nem indul. A másik három londoni repülőtér – Heathrow, Stansted, Luton – pénteken működött, de mindegyik arra hívta fel a figyelmet utastájékoztató rendszerén, hogy a következő napokban nem zárhatók ki fennakadások, és az utazók minden esetben érdeklődjenek légitársaságuknál járatuk felől. A londoni repülőterek közül Heathrow-ra, Gatwickre és Lutonra érkeznek járatok Budapestről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik