Nagyvilág

Gyilkos sár: kézzel ássák ki a túlélőket Kolumbiában

Már legalább 20 halottja van a vasárnapi kolumbiai földcsuszamlásnak - jelentették a helyi hatóságok.

A mentőcsapatok folyamatosan kutatnak az eltűntek után – több mint száz embernek veszett nyoma.Versenyt futnak az idővel a mentőegységek Kolumbiában, ahol több tucatnyi lakóházat temetett el a sárlavina.

Rendőrök, tűzoltók, katonák és helyi lakosok puszta kézzel, lapátokkal ásnak a Medellin közelében lévő kisváros határában, hogy túlélőkre bukkanjanak. “Eddig 20 holttestet találtunk, több mint száz embert eltűntként tartunk nyilván” – mondta a helyszínre látogató kolumbiai belügyminiszter, German Vargas. A helyi Vöröskereszt szerint az omlástól számított 48 óráig minden erőt a esetleges túlélők felkutatására fordítanak. Azután már nem sok esélye lesz annak, hogy túlélőt találjanak.

A tragédia azután történt, hogy az elmúlt hetek rekordokat döntő esőzései meglazították a Bello város melletti egyik hegyoldal talaját. Becslések szerint 50 ezer köbméter sár zúdult a környék lakóházaira. A szerencsétlenség óta sokan elmenekültek a környékről: a helyi lakosok egy része a szabad ég alatt alszik, míg mások átmeneti szállásokon kaptak menedéket

AJÁNLOTT LINKEK:

Kolumbia kitör az elszigeteltségből (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik