Nagyvilág

Bombagyanús csomag egy Németországba induló gépen

Elhalasztották az Air Berlin légitársaság egyik Namíbiából Németországba induló járatának startját, miután egy bombának látszó csomagot találtak a reptéri poggyászok között.

A namíbiai reptéri hatóságok a csomag átvilágítása során vették észre, hogy a bőröndbe egy bombára hasonlító szerkezetet rejtettek.

Arról, hogy a robbanószerkezet valódi volt-e, ellentétes információk jelentek meg. Az amerikai NBC News televíziónak nyilatkozó német biztonsági tisztviselők azt nyilatkozták, hogy a szakértők még vizsgálják a szerkezet működőképességét. Az Air Berlin légitársaság szóvivője viszont az Associated Press hírügynökségnek azt mondta, nem találtak bombát a bőröndben.

A gyanús szerkezet miatt az összes csomagot átvizsgálták a Münchenbe tartó járaton, azonban további veszélyes poggyászokat nem találtak, így a 296 utast szállító gép engedélyt kapott a felszállásra.

A német belügyminiszter szerdán jelentette be, hogy egy lehetséges terrortámadás miatt elrendelte a biztonsági intézkedések szigorítását Németországban.

AJÁNLOTT LINKEK:

Csomagküldő szolgálatokkal érkezik a terror (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik