Nagyvilág

Bush tévedése, koreai tűzpárbaj, indonéz tragédia [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

Négyszáz fölé emelkedett a hétfői 7,7-es erősségű indonéziai földrengést követő, háromméteres szökőár halálos áldozatainak száma. Pénteken négy hadihajó érkezett a térségbe, amely segélycsomagokat és gyógyszereket oszt a helyiek számára, számolt be az Antara állami hírügynökség. Eközben újra kitört Indonézia legveszélyesebb tűzhányója, a Merapi: a vulkán a hamu mellett lávát is enged magából.
Bővebben itt és itt.

Felgyorsult a munkafelvétel pénteken Franciaországban a nyugdíjreform elleni tiltakozás szimbólumának számító szektorokban. A kormány szerint azonban a hét végén a benzinkutaknak még csak a 85 százaléka fog működni, elsősorban a főváros környékén és a nyugati országrészben vannak ellátási gondok.
Bővebben…

A Fidesz Alkotmánybíróság elleni kirohanásáról ír e heti számában a brit Economist Kelet-Európával foglalkozó blogja. A szerző rámutat: szokatlan módon még a konzervatív, a kormány lépéseit hűen támogató Magyar Nemzet is kritikát fogalmazott meg az eset kapcsán.
Bővebben…

George W. Bush volt amerikai elnök azt hitte, ő lövette le az egyik 2001. szeptember 11-én eltérített gépet. Bush emlékiratában felfedi: először azt hitte, hogy a washingtoni törvényhozás épülete felé tartó eltérített gépet, az United Légitársaság 93-as járatát is az ő parancsának következtében lőtte le az amerikai légierő.
Bővebben…

Az észak-koreai csapatok átlőttek dél-koreai területre pénteken. A Yonhap hírügynökség úgy tudja, hogy egy dél-koreai katonai egység irányába nyitottak tüzet.
Bővebben…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik