Nagyvilág

Obama: nem lesz alelnökjelölt Clinton

Cáfolta egy interjúban kedden Barack Obama amerikai elnök azokat a terjengő értesüléseket, hogy a 2012-es következő elnökválasztáson Hillary Clinton lenne az alelnökjelöltje.

“Minden alapot nélkülöznek. Minden alapot nélkülöznek” – ismételte meg az amerikai elnök válaszát a váltással kapcsolatos kérdésre a National Journalban megjelent interjújában.

A Joe Biden alelnök és Hillary Clinton külügyminiszter helycseréjére vonatkozó spekulációk kapcsán hangsúlyozta, hogy “mindketten kiemelkedő munkát végeznek azon a poszton, amelyet elfoglalnak”.

Obama hozzáfűzte: még nem hozott “hivatalos döntést” arról, hogy újra megpályázza az Egyesült Államok elnökének posztját, indul-e a második mandátumáért.

Két héttel ezelőtt Robert Gibbs fehér házi szóvivő már cáfolta, hogy napirenden lenne Joe Biden alelnök lecserélése Hillary Clintonra. A washingtoni körökben felröppent pletykák szerint Obama – ha népszerűsége nem emelkedik – ezzel a személycserével rázná fel csapatát a 2012-es elnökválasztás előtt. “Ez (a váltás) egész egyszerűen nem igaz, és nincs napirenden – fogalmazott akkor Gibbs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik