Nagyvilág

UFO-kat észleltek a kínai légtérben

Belső-Mongólia felett beazonosíthatatlan hirtelen megjelenő, majd eltűnő égi jelenséget tapasztaltak szemtanúk - számol be az ABC News. A kínai hadsereg közlése szerint egy új haditechnikai eszközt teszteltek.

Kínában megszaporodtak az azonosítatlan repülő tárgyak okozta repülőtér bezárások, és a “nagy események” még csak most jönnek – állítják kínai csillagászok. Idén például csak július 7-én nem kevesebb, mint 20 járatot indítottak késve a Xiaoshan Nemzetközi Repülőtéren Zhejiang tartományban, mert a légtérben váratlanul UFO-jelenségeket észleltek – magyarázta a Beijing Review-nak adott interjúban Wang Sichao, a Kínai Akadémia csillagásza.

“Előszöris, szeretnék néhány szót ejteni a koncepcióról, mit is értünk “nagy események” alatt, ha UFO-król beszélünk. Nem az UFO-jelenségek számának növekedéséről van szó, hanem arról, hogy ezek hitelesen alá vannak támasztva és nem magyarázhatók természeti jelenségekkel. 39 év kutatás adatai alapján úgy vélem, hogy az 1, 2 és 7-es számmal végződő években kiemelkedően aktívak az UFO-k a Föld légkörében – mondta

Wan Sichao nem volt mindig ilyen biztos az azonosíthatatlan repülő tárgyakkal kapcsolatban. A Hong Kong-ban-szeptemberben észlelt UFO jelenségeket szellem képeknek titulálta, amelyeket szerinte a kültéri lámpák visszaverődése okozott a kamera lencséiben.

Az elmúlt hetekben nemcsak Kínában, hanem az Egyesült Államokban is élénk vita alakult ki az UFO-jelenségekkel kapcsolatban. Robert Hasting UFO-kutató szeptember 27-i washingtoni sajtóértekezletén arról beszélt, hogy a nukleáris fegyverkezési verseny iránt érdeklődtek és békeüzenetet közvetítettek az emberiség felé az amerikai rakétabázisokat felkereső földönkívüliek. Nemzeti Sajtóklubban megtartott sajtóértekezleten Hastings úgy vélekedett: most már tényleg elérkezett az idő, hogy az amerikai kormány színt valljon a földönkívüliek kérdésében.

Érdekes, hogy az USA-ban 1969 körül, az Apollo űrprogram csúcsán volt az Egyesült Államok légterén a legtöbb UFO-jelentés. Most, amikor Kína tervezi a Holdra szállást, hasonló statisztikai adatotokat tapasztalunk. Szerdán sikeresen Hold-körüli pályára állt a Csang’e 2 Hold-szonda. A tervek szerint 2020-25 között embert is küld a Holdra Kína.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik