Nagyvilág

Egyre jobban tombol az Earl hurrikán

Négyes fokozatúvá erősödött hétfő estére a karibi térségben tomboló Earl hurrikán, amely várhatóan a hétvégére érheti el az Egyesült Államok keleti partvidékét.

Az Earl, amely hétfőn erősödött hármasról négyes fokozatú hurrikánná, a Karib-tenger északkeleti részében pusztít. Az erős esőzéssel érkező, óránként 215 kilométeres szélvihar fákat döntött ki és háztetőket szaggatott le. A hurrikán által felkorbácsolt tenger elöntötte az alacsonyan fekvő területeket. Több, a térségben található szigetállamból áramkimaradást jelentettek.

A vihar középpontja hétfőn haladt el nem sokkal a Brit Virgin-szigetektől északra. Az Earl útjából elterelték a hajó- és repülőjáratokat.

Az amerikai nemzeti hurrikánközpont figyelmeztetést intézett Észak-Karolina és Maine állam lakosságához, felszólítva a helyi lakosokat, hogy rendszeresen hallgassák az időjárás-jelentést. A hurrikán az előrejelzések szerint végigsöpörhet az Egyesült Államok új-angliai térségén és Kanada legkeletibb részein.

A hurrikán veszélyes áramlatokat is kelthet. A trópusi viharrá szelídült Danielle hurrikán keltette hullámzásban szombaton életét vesztette egy szörfös Floridába, egy fürdőző pedig eltűnt Marylandben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik