Nagyvilág

Órákig keresték az elsodródott raftingosokat

Felborult egy vadvízi túrára vitt csoport több hajója szombaton a nyugat-ausztriai Bregenzerach folyón (Vorarlberg tartomány). A vízbe esett túrázók közül tízet csak több órás kutatás után találtak meg.

A Bregenzi-erdő Langenegg településéről délelőtt két nagy csoport indult a túrára több hajóval, összesen 65 emberrel, de délben egy gátnál több résztvevő elvesztette uralmát a hajója felett.

A vízbe esett 25 emberből 15-öt társaik szinte azonnal kimentettek, tíz résztvevőt azonban elsodort a folyó. Felkutatásukra a hatóságok nagy erőket mozgósítottak: a mentésben a vízimentők, a vöröskereszt, a tűzoltóság és a rendőrség emberei is részt vettek két helikopter támogatásával. A munkát bonyolította, hogy a helyszínen senki sem tudta pontosan megmondani, hányan utaztak a hajókban, a mentés vezetője mindazonáltal három órával a baleset után értesítette munkatársait, hogy minden jel szerint rábukkantak az utolsó keresett személyre is.

Két túrázót nehezen megközelíthető helyre sodort a víz, így biztonságba helyezésük még várat magára. A vízbe borult túrázók közül ötöt különböző sérülésekkel kórházba kellett szállítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik