Nagyvilág

Hőség – Tömegesen fulladnak vízbe a részeg oroszok

Rekordszámú életet követelt a fürdőzés Oroszországban: egy nap leforgása alatt hetvenegyen fulladtak vízbe - közölte a rendkívüli helyzetek minisztériuma kedden.

A tárca internetes honlapján megjelent közlemény szerint 85 vízi balesetet jelentettek be a hatóságoknak, húsz embert sikerült megmenteni, 91-en megsérültek.

Veronika Szmolszkaja szóvivő elmondta, hogy egy nap alatt még soha nem fulladtak vízbe ilyen sokan Oroszországban. A minisztérium szerint a vízi baleseteket elsősorban az okozza, hogy nagyon sokan alkoholt fogyasztanak, nem törődve a veszélyekkel. Különösen az orosz nagyvárosok lakói körében népszerű az, hogy a kánikulai meleg elől szabad vizek mentén keressenek felüdülést, s a pikniket gyakran részegséghez vezető italozással kötik egybe.

Idén 2500-an fulladtak vízbe, ebből 1244-en júniusban; csupán Moszkvában 119-en.

Oroszországban száz éve nem volt ilyen forró nyár. A rendkívüli meleg a közlekedésben is gondot okoz. Viktor Kirjanov, az orosz közlekedésrendészet főnöke kedden arra kérte a moszkvai lakosokat, csak akkor üljenek autóba, ha nagyon szükséges, mert a hőség miatt több lett a balesetek száma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik